PAOLO VOLPIS DESIGN ©  2013    

 

play/pause music

Scribbles

Venice Townhomes

ManVenice Beach, CA

Eight townhomes clustered in pairs with  1,900 square feet of enclosed livable space spread over three stories.

Each unit also offers a outdoor patio/garden on the ground floor, an 800 square feet roof terrace with fire pit, 300 square feet of balconies on the second and third level, and a 400 square feet enclosed garage.

The living unit is elevated from the street level to assure  the highest privacy and the first level is only used as the entry/foyer with small informal sitting area, all surrounded with glazed walls which emphasize the feeling of private/public space.

Going up the stairs to the second level we enter the living space, which includes a living room, a dining area, a small den, and an open kitchen with bar, all organized in an open space setting revolving around the guest bathroom which creates a visual boundary to facilitate the entertainment for smaller groups.

An open floating fireplace is used to separate the living area from  the dining area and is also visible from the den through the open hall making it a focal point from almost the entire floor.

The third floor includes one master bath and additional two spaces which could be used as bedrooms or office. The master bedroom features an open fireplace separating the bed area from the bathroom. The fireplace is also visible and enjoyable while using the Jacuzzi.

The staircase core finally leads to the roof deck which includes an open living area by the fire pit, a dining area under the shading of a trellis and few lounges facing the ocean view. Planters and green walls assure total privacy from the next door neighbor who is also enjoying all the amenities of these units.